Va provoc la un joc de imaginatie

Daca am promis ca pe 5 ianuarie ma apuc de treaba in lumea bloggerilor iata ca ma tin de promisiune.

Despre ce joc este vorba va explic acum:
1. as vrea sa fiti cit mai originali si sa le propuneti viitorilor sau actualilor parlamentari de Iasi o serie de “idei” care ar rezolva citeva dintre problemele cu care se confrunta capitala Moldovei de ceva timp;
2. in acelasi ton sa le propunem si alesilor locali dar si judeteni;
3. si nu in ultimul rind edilului sef al orasului dar si celor doi viceprimari.

De exemplu eu mi-as dori pentru parlamentarii de Iasi:

1. sa ajunga in primul rind in Parlament, ca au oarecare probleme din cite se pare cu absentele
2. daca tot au ajuns acolo sa se ocupe EXCLUSIV de zona de unde au obtinut voturi
3. sa mearga in teritoriu sa-i cunoasca lumea, chiar si “baba din capatul ulitei”
4. COSMIN V: “Sa vina cu proiecte pentru judetul care i-a lansat. sa mearga in sate sa sprijine autoriattile locale de acolo sa isi realizeze propriile proiecte pentru infrastructura. Sa organizeze in iasi o dezbatere reala pe tema legilor educatiei. Iasul are datoria sa se faca auzit. Mediul universitar in colaborare cu marile universitati din romania trebuie sa isi spuna cuvantul pe aceasta tema. Educatia e o problema de siguranta nationala. O tara nu se apara numai cu arma in mana si cu servicii secrete, ci mai ales cu minti antrenate si agere care sa poata face fata provocarilor viitorului”
5. ANONIM:“Sa lase interesul propriu si de grup si sa promoveze proiectele zonei din care vin pentru a contribui la atragerea de fonduri europene, rambursabile sau nu
Sa iasa in public numai cand este nevoie si sa vorbeasca despre interesul orasului sau a zonei care i-a promovat, nu cu declaratii sforaitoare gen catavencu
Sa se respecte pe ei si pe alesi prin realizarea punctuala a promisiuior pe care le-au debitat pentru a atrage votanti ce contrbuie la buna lor stare si care le asigura confortul. Sa faca lobby pentru relatiile economice pentru asigurarea nei infrastructuri viabile care sa inscrie iasul in circuitul oraselor puternice economic”
6. …..de aici astept ideile voastre pe care le voi adauga

Pentru alesii locali si judeteni:

1. sa lase ciondaneala si circul din Consiliile Locale si Judetene
2. sa aduca fonduri europene pentru municipiu dar si judet
3. ……de aici astept ideile voastre pe care le voi adauga

Pentru edilii municipiului:

1. sa asfalteze strazile orasului cu ajutorul firmelor de specialitate…si nu ca pina acum..
2. sa creeze spatii de recreere pentru sezonul estival(Iasul nu are la nivelul anului 2008 asa ceva)
3. COSMIN V:”exista doua probleme URGENTE in Iasi: Transportul in comun si cainii comunitari. nu se poate sa stati acolo ani de zile si sa nu veniti cu macar O solutie viabila pentru asta. Preluati modele, furati idei, faceti un concurs, orice, dar nepasarea asta e revoltatoare.
4. ANONIM:“Sa inlocuiasca tot aparatul administrativ. pentru ca in primaria Iasi s+au aciuat niste neaveniti care nu fac decat sa ia spaga si sa plimbe hartii fara rost si care merg pe principiul” timpul trece, leafa merge, noi ne facem ca muncim”. Sunt acolo o adunatura de lichele gen Coman sau ope la servicul investitii sau pe la Directia Tehnica sau pe la purtatorii de vorba gen Trofor sau Buraga cu care nu se face treaba. A nu se mai irosi banul iesenilor pentru a plati niste neica nimeni care stau de pomana pur si simplu si freaca berbunca pe akolo. Sa nu se mai lase influentati de declaratiile belicoase ale adversarilor sau cioncurentilor si sa continue proiectele incepute. Sa se debaraseze de mentalitatea “lasa ma ca merge asa”. Sa nu mai implice politicul in administativ oricat de mult ar vrea altii. De carcotasi e plina lumea. De solutii insa e mare nevoie. mai ales pentru Iasi”
5. IO:“Imi doresc sa dispara cainii vagabonzi de pe strazile orasului cultural, sa dispara gunoaiele. Imi doresc ca vanzatorii de cartofi sa nu te fure la cantar, semn clar al lipsei de educatie. Imi doresc ca monumentele culturale sa fie reabilitate.”
6. ……de aici astept ideile voastre pe care le voi adauga

Astept propunerile voastre la sectiunea comentarii apoi le voi adauga aici. La urma listam toate ideile si le trimitem pe mail la toti cei care “ne conduc”. Va multumesc si hai la treaba!

Despre contact@geozamfir.ro