Hingheri în Iaşi-zona Tudor Vladimirescu

Haideţi să facem un calcul!
Mai întâi să presupunem că în oraş ar fi să zicem 15.000 de câini comunitari. Cifra aleasă este estimativă, deoarece nici până în prezent municipalitatea “glorioasă” ieşeană nu a avut demnitatea să facă un recesământ al acestora.
Ok, am rămas la cifra de 15.000 de câini. În imaginile următoare puteţi vedea o ecipă de hingheri, moleştiă de căldura de afară, care adună din Tudor Valdimirescu pe zi, maxim 1 bucată câine!
Păi…dacă anul are 365 de zile, scăzând sâmbătă şi duminica când nu se lucrează din raţiuni economice, ceea ce reprezintă 96 de zile, rămân 269 de zile, adică în medie peste 250 de câini adunaţi de pe străzi într-un an.
Ce ne dă: în 4 ani municipalitatea ieşeană reuşeşte să strângă 1000 de câini. Facem din nou calcul să vedem în câţi ani reuşeşte actuala municipalitate să adune câinii comunitari. Ce ne dă? Surpriză: în 60 de ani, după calculele mele, vom reuşi să nu mai avem câţei dulcei pe străzi, dacă se lucrează în acest mod de 1 câine pe zi dus al padoc!
Aceşti 60 de ani defapt reprezintă şi gradul de civilizaţie care ne distanţează faţă de statele Uniunii Europene, chiar dacă ne credem din 2007 mari “europeni”. Eiii….acum să-i credem pe politicieni…că unul ştie să mintă mai bine ca altul….

Despre contact@geozamfir.ro