Jurnal de călătorie – ALBENA (BULGARIA) 2008

Aceasta este surpriza de care vă spuneam la începutul concediului când eram la munte!

Adio litoral românesc! Adio mizerie şi prost tratament! Adio ţigăneală!

De ce spun asta? Pentru că suntem în prima zi pe litoralul bulgăresc şi deja parcă ne aflăm în altă lume!
Drumul până în Albena nu trebuie să vă sperie. Sunt în total 78 km din Vama Veche. Odată ajunşi la graniţă trebuie să prezentaţi cartea de identitate, iar dacă sunteţi cu maşina şi certificatul de înmatriculare al acesteia. În plus la circa 100 metri trebuie să achiziţionaţi o rovinietă care este valabilă tot concediul şi care nu costă decât 5 euro.

Drumul din România este un pic mai bun decât cel din Bulgaria. Dar nu trebuie să vă spreiaţi, deoarece primii 40 de km de asflat sunt un pic mai “peticiţi”, în rest traseul până în ALBENA este foarte bun. O informaţie utilă, pentru cei care aleg un sejur pe litoralul bulgăresc, ar fi: la vamă să schimbaţi câţiva Euro în Leva, deoarece în Albena există o taxă de staţiune de 4 Leva, pe care ar fi indicat să o achitiaţi.

Cât despre traseu , este unul foarte uşor de parcurs, iar în maxim o oră puteţi fi şi pe plajă.
Dacă tot am vorbit de plajă, jos pălăria! Aceasta nu este exagerat de întinsă dar este super curată. În ton cu plaja este şi apa Mării Negre, în care îţi vezi degetele de la picioare şi în care nu găseşti alge, meduze, pahare de plastic sau prezervative ca pe litoralul românesc.

Cât despre servirea de aici nu ai ce să reproşezi! Fiecare îşi face treba cum ştie mai bine, iar turiştii fie ei nemţi, englezi, olandezi sau de orice altă naţie sunt super mulţumiţi!

Vreau să vă doresc toate cele bun şi să vă aştept la bulgari că ei ştiu să respecte turiştii!
Cât despre politicienii români nu pot decât să le transmit multă sănătate şi să fure cât mai mult, până nu o să mai rămână nimic din ţărişoara noastră!

Iată cum arată autobuzele care se folosesc pentru transportul local!

Despre contact@geozamfir.ro