Jurnal de călătorie – BUŞTENI 2008 (VIDEO)

Sunt împreună cu soţia pentru al doilea an consecutiv în staţiunea montană de pe Valea Prahovei, Buşteni. Este un loc de vis pentru cei care au placerea să meargă şi să facă drumeţii pe traseele montane.

Am ajuns aici ieri, dar ploaia de afară nu mi-a permis să fac poze şi să filmez. Drumul a fost destul de ok, dar se putea şi mai bine. Totul e bine şi frumos până după Oneşti, când încep să apară podeţele rupte dar şi găurile din asfalt. Chiar spuneam la un moment dat, că nu e nicio diferenţă cu ceea ce avem în Iaşi. De la Oneşti până la Poiana Sărată trebuie să reduceţi viteza deoarece drumul este greoi. Nu trebuie uitat şi drumul de la intrarea în Braşov care este sub orice critică. Înafară de cele două trasee, care ar putea fi refăcute fără prea mari cheltuileli, drumul este superb.

Odată ce aţi ieşit din Braşov şi vă îndreptaţi către Bucureşti pe Valea Prahovei, serpentinele şi brazii înalţi încep să vă introducă într-o lume parcă ruptă din cele mai frumoase poveşti. Dacă şi vremea este cu voi înseamnă că scopul a fost atins.

Un lucru nu trebuie să uitaţi: aici nu sunt mai mult de 15 grade, iar hainele groase dar şi ghetele nu trebuie să lipsească din rucsacul vostru, pe care sunt convins că începeţi să îl pregătiţi deja.
Ce pot să vă mai spun este că preţurile nu diferă prea mult de cele din Iaşi: legumele (roşiile -2,4 lei, vinete- 4 lei, ardei -3,8 lei), fructele (mere 3,5 lei, pepene verde 1,2 lei, prune- 5 lei) , dar şi berea (2 lei la doza), ca exemple, nu diferă deloc ca în Iaşi.

Astăzi ne-am plimbat prin staţiune, am stat pe o băncuţă în parcul de lângă Primăria din Buşteni care este amenajat mai ceva decât cel din Copou şi am urcat pe strada Telecabinei pentru a privi mai de sus muntele.
Intraţi şi mâine pe site pentru că veţi putea vedea cele mai frumoase peisaje din SINAIA, dar rămâneţi ancoraţi aici, pentru că vom ajunge în zilele următoare şi în Mamaia sau Costineşti, dar vom avea şi o surpriză.

Despre contact@geozamfir.ro