Jurnal de călătorie- COSTINEŞTI 2008

Am dat frigul şi ploaia pe mult soare, nisip şi mare. Am ajuns după un drum de aproximativ cinci ore de la Buşteni la Costineşti. Ne-am cazat la nişte buni prieteni de aici, dealtefel nişte oameni foarte de treabă şi am făcut şi prima îmbăiere în Marea Neagră. Apa este destul de rece, dar dacă rămâi în ea mai mult de 10 minute începi să te obişnuieşti.

Primele concluzii la cald cum s-ar zice, de pe litoralul românesc ar fi:
– multă mizerie
– multă ţigăneală
– preţuri exorbitante faţă de ceea ce ne-am obişnuit la munte (de ex: un kilogram de banane – 6,5 lei, roşii- 4,5 lei, apa minerală 1,5 litri -3,5 lei, berea la doză de 0,5- minim 4 lei).

Că dreptate aveau cei de la TV! Mucuri de ţigară stinse şi lăsate în nisip, resturi de pizza lăsate la fel în nisip şi la mai tot pasul cutii sau pahare de bere aruncate cât colo. Şi asta nu din cauză că nu ar fi coşuri de gunoi, chiar pe categorii (metal, plastic, hârtie) ci de gradul de civilizaţie al românilor. De ţinut minte: Coşurile de gunoi sunt goale! Lumea este comodă…mizeria asta aş compar-o cu ceea ce se petrece în politica anului 2008: N-AI CU CINE FRATE….NIŞTE….!!

Voi reveni şi mâine cu mai multe detalii şi de pe alte plaje de pe litoralul românesc. Nu ştim încotro ne vom deplasa, dar rămâneţi ancoraţi pe acest site. Să aveţi o săptămână cât mai bună!

Despre contact@geozamfir.ro