Inventatorii ieşeni au dat lovitura!

Participarea echipei Forumului Inventatorilor Români (FIR) la cea de-a IV-a ediţie a salonului mondial de invenţii „New Time 2008“ de la Sevastopol a confirmat, încă o dată, că munca de ani de zile sau chiar de o viaţă, a cercetătorilor români este răsplătită în premii de valoare. Ieşenii s-au întors din Ucraina cu opt medalii de aur, şase medalii de argint, trei ordine şi zece diplome de excelenţă.
Cercetătorii au etalat invenţii de la mai multe universităţi (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa“ , instituţii ( Institutul Naţional de Inventică) şi ONG-uri. Delegaţia a fost condusă de ing. Andrei Victor Sandu din partea FIR şi prof.dr. Marin Chirazi din partea Universităţii „Al.I.Cuza“ din Iaşi.

Invenţii de calibru
Printre cele mai apreciate lucrări ştiinţifice prezentate de ieşeni la „New Time 2008“ au fost aparatul pentru recuperarea paraplegiei (recuperarea din paralizie a ambelor membre inferioare ale omului) şi metoda pentru determinarea domeniului normal de variaţie a echilibrului hidric pentru materialele vechi de patrimoniu.

mai multe detalii aflaţi citind IEŞEANUL

Despre contact@geozamfir.ro