Romania trista si murdara: Cum ne-a vazut un englez, din tren

Englezii de la Daily Mail nu agreeaza deloc CFR-ul. Nu ca ar fi singurii, dar articolul din ziarul britanic ne arata o Romanie trista si murdara, vazuta de un turist, din tren.

Plecati intr-o calatorie cu trenul prin toata Europa, englezii spun ca la Atena se incheie civilizatia. Dupa Grecia… nu mai e nimic, acolo e capatul lumii pentru turistul occidental.

Englezii apreciaza in schimb amabilitatea personalului CFR.

“Vagonul restaurant nu este incalzit, iar daca vrei sa tragi apa la toaleta, nu merge. Compartimentul este unul vechi, demodat, cu furnir rosu si galben.

Cristian este si barman si bucatar si ospatar si spala si cearsafurile din vagonul de dormit. `Fac munca a cinci oameni, era mai bine pe vremea lui Ceausescu`, se plange romanul.

Acum, in schimb, au dreptul sa faca greva, asa ca doua ore am stat degeaba, opriti in inima tarii lui Dracula. Normal, aveam si clasicul roman al lui Bram Stoker la mine.

Saracia romanilor te loveste brutal cind ajungi la Gara de Nord din Bucuresti. Aceasta este o pustietate urbana, murdara, cu peroane din caramizi galbene.”, scriu jurnalistii de la Daily Mail.

Despre contact@geozamfir.ro