Copiii si pornografia din presa online

De ce publica presa online tot mai multe materiale cu continut sexual? De ce exista articole pe teme sexuale si “fotografii sexy”?

Intrebari pe care tot mai multi parinti ai caror copii au acces la un calculator o adreseaza pe forumuri sau la sectiunea comentarii! Intrebari bine punctate, dar care nu de cele mai multe ori aduc si raspunsuri clare. Si asta deoarece in mediul online nu exista limitarea expunerii acestor informatii la copiii de pana in 13, 14 ani.

Ingrijorarea parintilor vine din pacate justificat. Totusi nu trebuie sa uitam ca aceasta este societatea in care traim cu totii simulat, indiferent de varsta pe care o avem. Din pacate, nu te poti opune trendului unei intregi societati, pentru ca aceasta este evolutia ei, fie ca ne place sau nu. Un lucru este bine de stiut: prin a interzice ceva, nu faci decat sa starnesti mai mult interesul si sa atragi atentia asupra subiectului. In acest context este important cum iti pregatesti copiii sa interpreteze aceste informatii sau mesaje. Un strigat continuu de nemultumire nu aduce ceva bun.

Tu ce parere ai? Ar trebui limitata expunerea informatiilor cu caracter sexual pentru copiii de pana la 13, 14 ani in presa online?

Despre contact@geozamfir.ro