Pasarela Alexandru, intre gunoi, cersetori si nesiguranta!

Una dintre caile pietonale considerata cea mai la indemana pentru locuitorii acestui oras si nu numai, care face legatura intre Centru, Gara si cartierul Alexandru cel Bun arata ca dupa al doilea razboi mondial. Nepasarea autoritatilor locale cand vine vorba de pasarela Alexandru atinge cote de neimaginat.

Gunoi de incarci zeci de camioane, cersetori unul dupa altul pe trepte de nu ai pe unde sa mergi, scanduri care mai au putin si se rup sub picioare, trepte extrem de periculoase si alunecoase pline de balti, fac parte din peisagistica orasului Iasi la inceputul anului 2010!

Ma intreb: Cum poti intampina un musafir venit cu trenul in Iasi, cu o astfel de imagine?

Alte cai de acces pietonal spre cartierul Alexandru cel Bun:

*din Podul de Piatra pe podul din Alexandru
*pe sub podul din Alexandru traversand peste calea ferata pe langa Piata Alexandru
*pe la bariera de la Tigarete
*pe la bariera de la Comat
*prin cartierul Mircea cel Batran travesand podul peste Bahlui pe la fostul rond 28

Dar totusi, singura legatura rapida pietonala care leaga Gara, Centrul Iasiului si Autogara de cartierul Alexandru cel Bun se face pe pasarela Alexandru!

Dragi musafiri, odata ajunsi in Iasi cu trenul veti avea o imagine cenusie, comunista ca a unui ghetou prin care veti fi obligati sa mariti pasul pentru a ajunge la celalalt capat mai repede, sa va minunati, sa oftati….

P.S. O tema de gandit democrat liberalilor care au luat voturi in cartierul Alexandru si Centru-Gara. Din cate imi aduc aminte ar fi vorba de deputatul Daniel Oajdea si senatorul Mihaela Popa! Domnilor parlamentari va place aceasta pasarela?

Despre contact@geozamfir.ro