Coada la second hand in Iasi! Marfa noua!

Iesenii isi mai permit doar luna aceasta sa-si mai cumpere cate ceva de imbracat sau de incaltat de la second hand-uri. Pentru ca de la 1 iunie s-ar putea sa […]

Iesenii isi mai permit doar luna aceasta sa-si mai cumpere cate ceva de imbracat sau de incaltat de la second hand-uri. Pentru ca de la 1 iunie s-ar putea sa fie goale aceste magazine pline de vechituri din oras. Si asta pentru ca, 15% din munca de o viata a unui pensionar se duce pe apa sambetei, iar 25% din averea monstruasa a unui bugetar intra in buzunarul fara fund al guvernului.

Luni, pe la ora 13, in Podu Ros peste 20 de persoane formeaza nerabdatori o coada in fata unui second hand. Pe geam este lipit un afis mare pe care scrie “MARFA NOUA”. Chiar daca e “noua”, dar la mana a doua, marfa, purtata de altii, este asezata tacticos pe umerase de cateva domnite in interiorul magazinului. Privitorii, potentialii cumparatori, isi fixeaza prada inca dinainte de a se deschide usile. Ca si cum ar da lovitura vietii lor, privirile atintite pe haine dar si pe cele cateva perechi de adidasi originali, purtati ce-i drept, iti aduc in memorie imagini din timpul foametei. Cetatenii nu sunt lasati sa astepte mult la usa si sunt primiti dupa cca 15 minute in magazin.

Ce a urmat…probabil multa satisfactie. Sunt convins ca multi dintre ei si-au gasit masurile potrivite si au reusit sa inlocuiasca hainele vechi cumparate dintr-un alt “Lot nou de marfa” cu cele de azi.

Despre contact@geozamfir.ro