Premiera la Iasi. Partidul Initiativa Nationala s-a transformat in ECO-PIN

Liderul PIN, Lavinia Sandru a anuntat, sambata, in premiera la Iasi, ca reprezentantii organizatiilor teritoriale ale partidului au decis schimbarea denumirii si a siglei partidului. Astfel, in concordanta cu doctrina si actiunile sale din ultimii ani, Partidul Initiativa Nationala se va numi, de acum inainte, Partidul Initiativa Nationala-Ecologist (ECO-PIN). Totodata, la sigla formatiunii, reprezentand ursul carpatin, s-a adaugat, ca logo, particula ECO.

Potrivit presedintelui ECO-PIN, a fost adoptat si noul program politic, intitulat “Spre un alt viitor”. “ECO-PIN este un partid de avangarda social-ecologist, alternativa la sistemul de partide constituit după 1989. Programul cuprinde 10 puncte doctrinare, pe care si le asuma ECO-PIN. Intre acestea, se afla: sustinerea valorilor ecologiste, lupta impotriva saraciei, afirmarea europeana si internationala a Romaniei, re-legitimarea si sustinerea democratiei directe si intelegerea natiunii romane dincolo de granitele geografice”, a spus Lavinia Sandru.

“La ora actuala scena politica se reaseaza deoarece opozitia nu a fost in stare sa se impuna, Asocierea dintre un partid de dreapta si unul de stanga, PNL si PNL nu a fost deloc benefica. De exemplu la tara este o dusmanie mare intre PSD si PNL. Dincolo, in zona PDL este dezastru. Aici sunt promovati incompetentii si hotii”, a aduagat Lavinia Sandru la Iasi.

Aceasta a completat ca in viitorul apropiat ECO-PIN va face parte dintr-o alianta politica, deoarece “sunt purtate negocieri in acest sens cu toata lumea”. Potrivit Laviniei Sandru este posibila o alianta politica cu Platforma Civica a generalului Gabriel Oprea, dar si cu alte partide. “Avem si proiectele noastre de ecologie pe care dorim sa le impunem dar si cele sociale, precum legea mamelor. In curand veti afla cu cine vom fi in alianta”, a conchis presedintele ECO-PIN.

Despre contact@geozamfir.ro