Cel mai bun aparat foto de la CES, lansat in Romania in premiera pe Europa de Est: Fujifilm X-Pro 1

Fujifilm si-a castigat in trecut reputatia pentru inovatie si gandire creativa, iar seria X nu face decat sa reconfirme acest aspect al companiei. Lider pe piata aparatelor bridge, Fujifilm lanseaza […]

Fujifilm si-a castigat in trecut reputatia pentru inovatie si gandire creativa, iar seria X nu face decat sa reconfirme acest aspect al companiei.

Lider pe piata aparatelor bridge, Fujifilm lanseaza X-Pro 1, un aparat mirroless pentru cei ce-si doreau performante apropiate de cele ale unui DSLR.

Sistemul de obiective interschimbabile si noua generatie de Multi Viewfinder reprezinta pasul facut de Fujifilm catre piata premium a camerelor digitale. Cele 3 obiective FUJINON luminoase cu focala fixa sunt XF18mm F2 R (echivalent 27mm) f/2.0, XF 35mmF1.4 (echivalent 53mm) f/1.4 si XF60mmF2.4 R Macro (echivalent 90mm) f2.4. Inca nu se stie daca obiectivele vor reprezenta un kit si vor fi vandute impreuna sau separat.

Piesele anexe cu care poate fi accesorizat aparatul sunt: grip-ul HG Xpro1 (ce asigura o mai buna si sigura manuire a camerei), blitz-ul cu montura pe patina EF-X20 (cu activare dial: auto si manul) si geanta din piele LC XPro1 (ce protejeaza camera si ofera acces rapid pentru a fotografia).

Imaginile de calitate superioara sunt livrate de senzorul de 16 MP APS-C in care este incorporat un filtru si tehnologie EXR marca Fujifilm.

O caracteristica deosebita a noului aparat X-Pro1 este introducerea in lumea aparatelor digitale a unui aspect rezervat doar modelelor pe film, respectiv capturarea mai multor expuneri prin care se suprapun mai multe imagini. X-Pro 1 poate simula acest lucru prin procesare avansata selectand modul Multi Exposure.

Pe langa aspectul retro, modelul beneficiaza si de o serie de finisaje de clasa: sasiul este din aliaj de alumniu, rotitele pentru viteza obturatorului si a controlului de compensare a expunerii sunt construite din metal solid, parasolarul este usor, din aluminiu (special creat pentru lentilele Fujinon XF), iar exteriorul este din piele. (Sursa: yoda.ro)

Despre contact@geozamfir.ro