Organizația județeană PIN Iași s-a înscris în PSD

Organizația Județeană a PIN Iași condusă de președintele Mihai Pintilei a hotărât să denunțe decizia de fuziune prin absorbție a PIN de către UNPR și să se înscrie în Partidul […]

Organizația Județeană a PIN Iași condusă de președintele Mihai Pintilei a hotărât să denunțe decizia de fuziune prin absorbție a PIN de către UNPR și să se înscrie în Partidul Social Democrat. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferinte de presă de către președintele PSD Iași, primarul Gheorghe Nichita, alături de care s-a aflat și liderul PIN Iași, Mihai Pintilei.

„Este vorba de 64 de organizații locale pe care PIN le are în județul Iași, care au aproximativ 2800 de membri și care urmează a fi integrate în structurile Partidului Social Democrat. Avem semnale că decizii similare vor avea loc și în alte organizații PIN din țară, cum ar fi cele din județele Alba, Vrancea sau Buzău, pentru că nu putem face parte dintr-un partid cum este UNPR care a sprijinit legi care au dus la sărăcirea masivă a populației și a lovit exact în categoriile cele mai defavorizate, lăsând bugetul la dispoziția mafiei portocalii ”, a spus Mihai Pintilei, fostul președinte al PIN Iași. Acesta a mai enumerat printre motivele care au stat la baza deciziei luate faptul că UNPR a sprijinit UDMR în problema Ținutului Secuiesc și propune electoratului oameni compromiși, traseiști politici fără rezultate concrete în sprijinul Iașului, dându-i ca exemplu pe Tudor Ciuhodaru, Constantin Simirad sau Luminița Iordache.

Președintele PSD Iași, Gheorghe Nichita, a salutat decizia foștilor membri PIN și a afirmat că prin gestul lor, aceștia oferă o nouă dovadă ca UNPR nu reprezintă o opțiune pentru români. “Decizia luată de catre Organizația PIN Iași este de apreciat și pentru faptul că dânsii nu au cerut niciun fel de funcții, nu au încercat să negocieze nimic, ci pur și simplu au dorit să facă o altfel de politică decât cea pe care o fac acum partidele din actuala coaliție de guvernare ”, a declarat Gheorghe Nichita.

Despre contact@geozamfir.ro