UPDATE Daniel Oajdea s-a inscris in partidul lui Dan Diaconescu. Vezi cu cate partide a negociat

UPDATE “M-am hotărât să intru în PP-DD pentru că aici nu-mi este restricționată libertatea de exprimare. Acest partid nu a mai fost la guvernare și nu a dezamăgit. Curtea cu […]

UPDATE “M-am hotărât să intru în PP-DD pentru că aici nu-mi este restricționată libertatea de exprimare. Acest partid nu a mai fost la guvernare și nu a dezamăgit. Curtea cu jurați, simplificarea sistemului de taxe și impozite, confiscarea averilor ilicite, susținerea celor care deschid o afacere și îndeplinesc anumite criterii, interzicerea subvenționării partidelor politice, reglementarea strictă a modului de controlare a firmelor de către stat, construirea de locuințe, sunt măsuri pe care PP-DD le susține și pe care, la rândul meu, am anunțat că le voi susține înca din campania electorală din 2008. Sunt deputat de Iași și nu-mi este indiferent să văd că, de opt ani, orașul pe care îl reprezint a ajuns bătaia de joc a unui om care nu este competent sau bine intenționat. De comun acord cu liderii PP-DD, am convenit ca lista de candidați pentru Consiliul Local Iași să fie întocmită într-o manieră unică în România: pe baza unui concurs de proiecte. Fiecare ieșean care dorește să reprezinte comunitatea în Consiliul Local poate să întocmească un proiect pentru rezolvarea problemelor comunității. La o dată ce va fi anunțată ulterior, candidații se vor prezenta în fața unei comisii. Evaluarea proiectelor va fi făcută în mod public și transparent”, a confirmat putin mai inainte deputatul Daniel Oajdea inscrierea in PP-DD.

Anuntul privind intrarea deputatului independent in partidul OTV(PP-DD) a fost deja facut intr-o sedinta a sefilor filialei locale. Potrivit unor surse, deputatul independent Daniel Oajdea si-ar fi negociat intrarea in structurile PP-DD chiar la centru, dupa o discutie cu realizatorul de televiziune dar si initiatorul acestei formatiuni politice, Dan Diaconescu.

Intrebat daca s-a inscris in PP-DD, Daniel Oajdea a evitat sa raspunda transant, afirmand ca este in prezent in discutii si cu partidul OTV, dar si cu inca alte patru formatiuni politice, “mai mici”.

“Recunosc ca am avut discutii cu cinci formatiuni politice. Toate discutiile au avut loc la centru. Este firesc ca din postura mea de independent sa optez in viitorul nu foarte indepartat pentru a ma inscrie intr-un partid. As putea candida ca independent daca legea ar da sanse egale in alegeri tuturor candidatilor, dar dupa cum stiti este mai greu sa castigi daca nu ai sprjinul unui partid politic”, a spus deputatul Daniel Oajdea pentru www.geozamfir.ro.

Daniel Oajdea a aduagat ca este exclusa o negociere cu PSD dar si cu PD-L. “Este excus sa intru in PSD. La fel este exclus sa ma reintorc in PD-L. Aici conducerea locala si nationala nu vrea sa colaboreze cu mine. Atata timp cat eu mi-am sustinut ideile si nu au fost acceptate nu am cum sa am o colaborare cu ei”, a completat Oajdea.

Independentul Daniel Oajdea a sustinut ca va face cunoscuta, in maxim 30 de zile, optiunea sa politica si ca tintele sale pentru anul electoral 2012 ar fi: candidatura pentru Primaria Iasului, si o eventuala candidatura pentru un loc in Parlament.

Despre contact@geozamfir.ro