Noua Republica Iasi sau cum sa faci politica de apartament

Sefii interimari ai Miscarii Noua Republica din Iasi au organizat, duminica, a doua conferinta de presa intr-un apartament de doua camere situat undeva in zona Billa(Gara). Liderii miscarii au anuntat […]

Sefii interimari ai Miscarii Noua Republica din Iasi au organizat, duminica, a doua conferinta de presa intr-un apartament de doua camere situat undeva in zona Billa(Gara).

Liderii miscarii au anuntat ca vor trimite o scrisoare primarului Gheorghe Nichita, in care il vor lua la intrebari, in legatura cu modul in care s-a realizat deszapezirea orasului in aceasta iarna si modul in care au fost gestionate fondurile destinate lucrarilor. Un subiect vechi, la care au mai cerut raspunsuri din partea edilul sef si parlamentari precum Petru Movila sau Tudor Ciuhodaru.

Intrebat daca Noua Republica va fi inscrisa oficial ca partid politic pana la alegerile locale, liderul miscarii, Stefan Bargaoanu a sustinut ca la nivelul Iasului au fost stranse 700 de mii de semnaturi, dar ca la nivelul tarii nu este “asa o graba” cu oficializarea partidului pana in luna iunie. Ba mai mult, tinta miscarii Noii Republici ar fi inscrierea la Tribunal pana la alegerile parlamentare, unde partidul “are o notorietate mai mare”.

In plus, in cele cateva luni scurse din noiembrie, cand Mihail Neamtu a lansat Noua Republica la Iasi, cei din conducerea interimara nu a avut timp sa stranga decat 120 de membri si sa mai formeze o organizatie la Pascani. Totusi, Stefan Bargaoanu a precizat ca a reusit sa adune multe din semnaturi pe internet, frigul de afara fiind factorul decisiv pentru inscrierea partidului.

De asemenea, politica de apartament cu care au defilat pana acum cei de la Noua Republica aduce din ce in ce mai mult cu sloganul din campania, de acum patru ani a lui Gheorghe Nichita: “Lucrurile importante au nevoie de timp!”

Despre contact@geozamfir.ro