Sondaj INFOmass: Clasamentul final al candidaților la Primăria Iași și Consiliul Județean Iași

Casa de sondare INFOmass a realizat un sondaj la nivelul municipiului Iași în care a măsurat intenția de vot pentru candidații la Primăria Iași. Cercetarea de piață a fost făcut […]

Casa de sondare INFOmass a realizat un sondaj la nivelul municipiului Iași în care a măsurat intenția de vot pentru candidații la Primăria Iași. Cercetarea de piață a fost făcut pe cheltuiala proprie a companiei și nu a fost comandată de un client (partid politic, instituție sau autoritate publică, societate comercială, persoană fizică, ONG).

Cercetarea s-a realizat pe un eșantion probabilistic, marimea acestuia fiind de 750 gospodării din municipiul Iași, eroarea fiind de +/- 3,6% cu o probabilitate de 95%. Raportul îl puteți descărca de aici: Raport Omnibus Iasi social si politic iunie 2012

Rezultatele chestionării arată, între altele că 51,3% din respondenți consideră că lucrurile merg într-o direcție bună în municipiul Iași, și doar 23,4% într-o direcție greșită.

În ceea ce privește opțiunile locuitorilor municipiului Iași pentru președinția Consiliului Județean, 64,4% l-ar vota pe Cristian Adomniței (USL), 12,3% pe Petru Movilă (PDL), iar 9,8% pe Constantin Simirad (UNPR), restul de 13,4% din voturi fiind împărțit între ceilalți candidați.

Ieșenii l-ar vota în pondere de 59,5% pe candidatul USL, Gheorghe Nichita, pentru funccția de primar al Iașului. Pe Tudor Ciuhodaru (Alianța pentru Iași) l-ar vota 21,8%, pe Daniel Oajdea (PP-DD) – 12,5%, iar pe Nicușor Păduraru (PDL) doar 4,9%.

(Sursa: www.paginadeiasi.ro)

Despre contact@geozamfir.ro