Cum te lasa ORANGE fara internet pe mobil dupa ce te FURA la consumul de date!

Este incredibil ce se poate intampla la unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din Romania, desigur ORANGE! Aveti grija sa nu patiti la fel ca mine! Detin […]

Este incredibil ce se poate intampla la unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din Romania, desigur ORANGE! Aveti grija sa nu patiti la fel ca mine!

Detin un abonament Cangur cu 500MB de date inclusi. Acest abonament il am de cateva luni bune si nimic nu prevestea ce avea sa mi se intample in luna mai – iunie. In tot acest timp nu am avut niciodata vreun cost suplimentar de date, ba chiar am reusit sa nu depasesc niciodata cei 500 MB.

Toate bune si frumoase pana cand vine si luna mai – iunie: cost suplimentar de date 29 de euro!!! WTF? Zic, de unde sa fie oare si de ce suma asta? Sun la 408(departamentul de internet de la ORANGE) si mi se comunica ca am trafic de aproape 3GB in luna iunie pe telefon!!! Da, aproape 3 GB!!! WAW!! Dar de unde, de cand, pe ce? Intreb pe respectivul domn de ce nu am fost anuntat printr-un simplu SMS de cei de la ORANGE ca am depasit cei 500MB si ca tot ce folosesc de la data de…va intra pe cost suplimentar, tariful fiind de…!

Domnul de la 408 imi raspunde ca: “A fost probabil o EROARE a sistemului de la ORANGE si ca trebuie sa platesc neaparat ce am pe cost suplimentar de date!” Cu alte cuvinte, nu ne intereseaza ca ati facut trafic suplimentar fara sa stiti si fara sa va anuntam dintr-o EROARE a SISTEMULUI dar acum TREBUIE SA PLATITI!

Este incredibil, dar adevarat! Stau si ma intreb daca nu imi dadeam seama de acest cost suplimentar accesand serviciul cost control *100# cati GB imi imputa ORANGE pe factura? Si cat din traficul imputat, de altfel de aiurea, eu accesand de pe telefonul mobil doar contul de Yahoo!, Gmail, Facebook si cateodata citind site-uri de presa este real si cat este o facatura! Sustin ca este o facatura grosolana marca ORANGE deoarece in celelalte luni am accesat aceleasi adrese, aceleasi site-uri fara sa fac niciun cost suplimentar!

Tot domnul de la 408 imi spune ca pana “ma lamuresc eu cu situatia” imi va suspenda accesul la date si ca voi plati aceeasi valoare la abonament, desigur fara internet!

Pai cum vine domnilor de la ORANGE, ma lasati fara internet pe mobil si cu aceeasi valoare a abonamentului pe care am semnat un contract cu dumneavoastra? Mi s-a mai comunicat, de asemnea, ca ORANGE nu este interesat nici de clientii de 10 ani de contract, nici ca facturile au fost platite la zi de fiecare data ci doar ca eu am facut trafic de aproape 3GB si ca trebuie sa platesc. Si asta in conditiile in care nu am fost informat de nimeni de la ORANGE ca a fost depasit traficul de date macar cand ajungeam la un cost suplimentar de 5 euro sau de 10 euro!

Treburile nu vor ramane asa, voi pune in zilele urmatoare, celor de la Protectia Consumatorului, toate documentele necesare pentru sanctionarea operatorului de telefonie mobila pentru ca nu m-a informat din timp ca am depasit limita celor 500 MB si pentru ca are ERORI in SISTEM!! Asa ceva nu e admisibil mai ales ca puteam ajunge cine stie la cate sute sau poate mii de euro cost suplimentar de date si ma trezeam ca trebuie sa-mi vand un rinichi sa-mi platesc nu stiu ce datorii de care habar nu aveam!!!!

Aveti mare grija la traficul de date la operatorul vostru de telefonie mobila!!
Poate nu o sa patiti ca mine!

Despre contact@geozamfir.ro